SAFF

Zahiragić: Dok Sarajevom haraju narko karteli, Naša stranka zloupotrebljava tragediju u Tuzli

Facebook
Twitter
WhatsApp

Potpredsjednik SDA Haris Zahiragić reagovao je na današnju press konferenciju Naše stranke u kojoj su zatražili smjenu ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i kazali da je sigurnosna situacija u ovom kantonu na najnižem nivou. “Politički perverzni su zahtjevi Naše stranke za smjenom ministra MUP-a TK zbog sigurnosne situacije, dok se Sarajevo kojim oni vladaju na svim nivoima, pretvorilo u Gotham city, a njihovi Katica i Uk iako bi željeli to biti, ipak nisu Batman i Robin”, poručio je Zahiragić.
On navodi da su nevine žrtve na sarajevskom asfaltu kao uobičajena rubrika u crnoj hronici, činjenica da građane Kantona Sarajevo umjesto alarma redovno bude detonacije eksplozivnih naprava, pucnjave u saobraćaju koje postaju uobičajene, te droga koja se rastura na svakom čošku Kantona Sarajevo, i da je to to sigurnosna slika Kantona Sarajevo od kada Trojka vlada njime.

“To sve, ali i puno više, nije bilo dovoljno rukovodstvu Skupštine Kantona Sarajevo u kojem se nalazi i Naša stranka da zakaže hitnu tematsku sjednicu na temu sigurnosti, a koju su tražile 3 opozicione stranke. Toliko o empatiji i osjećaju odgovornosti, a o ostavkama naravno nema ni riječi. Međutim, to i ne čudi s obzirom da su sve jasnije bliske veze vlasti u Kantonu Sarajevo sa domaćim i međunarodnim narkokartelima, pa bi borba protiv istih vlast dovela u nezavidnu poziciju borbe protiv svojih finansijera”, navodi je Zahiragić.

Kazao je i da dvije izjave sa press konferencije Naše stranke posebno “paraju uši”.

“Prva je zamjerka na račun toga što je ministar MUP-a TK svršenik medrese. Valjda u njihovom sistemu vrijednosti svršenici medrese mogu samo biti optuženici, a nikako ne ministri, posebno ne ministri MUP-a. To vrijeme je, “drugovi i drugarice”, odveć na smetljištu historije, a tamo će i ostati. Druga je, što očito više nisu mogli zadržati u sebi, nabavka oklopnih transportera i oružja od strane Vlade i MUP-a TK, a koja Našoj stranci i onima koji stoje iza tog kvislinškog projekta, zapravo predstavlja pravu sigurnosnu prijetnju”, upozorava Zahiragić.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA