Zašto je Mladen Grujičić pio pivo na bajramskom prijemu?

340

U Srebrenici su jučer zamjenik načelnika Opštine Srebrenica, Hamdija Fejzić, i predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica, Ćamil Duraković, upriličili prijem povodom Kurban – bajrama. Prijemu je, između ostalih zvanica, prisustvovao i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić. Nažalost, načelnik Grujičić je zloupotrijebio komšijsku dobrodošlicu i izveo novu sramnu provokaciju.
Nakon što je dan ranije naredio da se skine baner na kojem je pisalo “Bajram šerif mubarek olsun”, Grujičić je na bajramskom prijemu tražio da pije pivo, a što je ovjekovječeno kroz fotografije objavljene u medijima.

Kada su sporne fotografije objavljene u medijima i nakon brojnih reakcija, reagirao je Ćamil Duraković koji je u izjavi za portal Source.ba objasnio šta se desilo.

“Neumjesno je bilo da je Grujičić pio pivo, ne znajući, a kasnije je pri odlasku prišao da se izvini jer je uzeo alkohol. Dakle, mi ne možemo kao domaćini ustati i reći ‘Napolje’ ili ‘Nećeš piti alkohol’. Dakle, čovjek je naručio pivo. U pitanju je restoran u okviru Doma kulture i on pripada Opštini. Tu pravimo zakusku, bajramsku baklavu itd. Niko od nas ne servira alkohol, niti je to naša stvar. Čovjek je došao i sebi naručio pivo. Ne mogu ja nikome reći hoće li piti i šta će piti. Doduše, kada je krenuo, izvinio se. Rekao je: ‘Ja se izvinjavam što sam naručio pivo, ne znajući da to nije umjesno na ovakvim događajima’. Iskreno je došao i rekao da mu je žao što je uzeo pivo, ne znajući prirodu događaja. Možda je dobro što smo počeli jedni drugima ići na te vjerske praznike, da jedni od drugih učimo šta je adet, šta je kultura, šta je ponašanje”, rekao je Ćamil Duraković.