Zoran Blagojević, nekadašnji direktor SDP-a, prešao u SDA

1078

Jučer je u prostorijama Gradskog Odbora SDA Tuzla održan sastanak, na kojem su predsjednik GO SDA Tuzla Salko Bukvarević i predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Salko Zildžić čestitali Zoranu Blagojeviću imenovanje na poziciju koordinatora SDA BiH sa Europskom pučkom strankom (EPP).

Bukvarević je istakao da će SDA u narednom periodu raditi na realizaciji deklaracija zadnjeg Kongresa, te da će ući u tranziciju iz pretežno bošnjačke u bosansku stranku u kojoj ima mjesta za sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na nacionalnost. Zildžić naglasio je, pak, da su svi članovi SDA više nego zainteresovani da se realiziraju sve deklaracije donešene na zadnjem Kongresu i da nijedna neće ostati mrtvo slovo na papiru.

Zoran Blagojević će na Kongresu EPP koji će se održati u Zagrebu početkom naredne sedmice biti delegat ispred SDA BiH i u narednom periodu predstavljati SDA u ovoj najvećoj političkoj grupaciji unutar Evropskog parlamenta.

Zoran Blagojević je nekadašnji direktor SDP-a i portparol KO SDP-a Tuzlanskog kantona, bio je pripadnik Armije RBiH, a odlikovan je najvišim priznanjem ”Zlatni ljiljan”.