srijeda, 23. novembar 2022 / 29. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Zovko: Buduća koalicija da konačno izmijeni Izborni zakon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Europska unija mora prevladati zamor u politici proširenja i dati joj novi zamah, poručio je hrvatski eurozastupnk Tonino Picula, izvjestitelj Europskog parlamenta za novu politiku proširenja.

Zastupnik HDZ-a Tomislav Sokol poručio je kako neusklađivanje sa sankcijama Rusiji, propuštanje ilegalnih migranata, destabilizacija Crne Gore i napetosti s Kosovom ukazuju na to da je “Srbija glavni faktor nestabilnosti” u jugoistočnoj Europi.

– Zbog toga Unija mora jače iskoristiti vlastite političke i ekonomske instrumente kako bi sankcionirala Srbiju ako se ona nastavi ponašati suprotno europskim vrijednostima, poručio je Sokol.

Zovko i Sokol: BiH treba mijenjati izborni zakon

Zastupnica HDZ-a Željana Zovko usredotočila se u raspravi na europski put Bosne i Hercegovine, izrazivši pritom želju da buduća vladajuća koalicija u BiH “konačno izmjeni izborni zakon i napravi ustavne promjene kojima će Bosna i Hercegovina postati predvodnica zapadnog Balkana u Europskoj uniji”.

Sokol je izrazio nadu da će nove vlasti promijeniti izborni zakon na način da se onemogući “uzurpacija hrvatskog mjesta u Predsjedništvu od strane ekstremističkih bošnjačkih političara”.

I ove izjave citiranih zastupnika HDZ-a u Europskom parlamentu pokazuju da Hrvatska demokratska zajednica BiH ima samo jedan cilj kada je u potanju ulazak u koaliciju sa Osmorkom, a to je dobijanje Izbornog zakona. Pitanje je samo da li ovakva očekivanja HDZ-a ujedno znače da je Osmorka obećala ispunjenje njihovog ključnog cilja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA