četvrtak, 17. novembar 2022 / 23. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Zvorničko naselje Skočić dobilo asfalt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Povratničko naselje Skočić kod Zvornika danas je posjetio federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović s predsjednikom Skupštine Mensurom Selimovićem.

Tom prilikom je ozvaničen završetak izgradnje asfaltnog puta kroz cijelo naselje, čiju izgradnju su sufinansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, gradska uprava Grada Zvornika i mještani.

Realizacijom ovog projekta naselje Skočić je kompletno povezano asfaltnim putem. Time je modernizovana i olakšana komunikacija naselja Skoćić sa drugim susjednim mjestima.

“Nakon što su mještani iskazali namjeru za asfaltiranjem puta, uključili su se lokalni privrednici i gradska uprava, mi smo kao Ministarstvo također podržali realizaciju ovog projekta i danas svjedočimo da je Skočić dobio potpuno novi izgled. Značajno je istaći brigu ljudi u dijaspori, a koji potiču iz ovog mjesta. Upoznao sam vrijednog Admira u Austriji, njihov angažman je možda bio i presudan za uspješnu realizaciju. Svi zajedno smo dali doprinos da mjesto na obali Drine i granice sa Republikom Srbijom dobije modernu cestu koja će koristiti Skočićanima i mještanima susjednih naselja”, kazao je ministra Ramić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA