Blic: Putin daje Dodiku 500 miliona eura da i dalje radi na referendumu o samostalnosti RS-a

27

Beogradski Blic objavio je ekskluzivna saznanja o sadržaju razgovora Aleksandra Vučića sa nevladinim organizacijama. Kako prenosi Blic, premijer Aleksandar Vučićv je razgovarao sa predstavnicima nevladinih organizacija prošle sedmice.
“Predsjednik srpske vlade je, podsjetimo, održao dva sastanka sa vodećim ljudima desetak NVO, posvećena stanju ljudskih prava u Srbiji, evropskim integracijama i bezbjednosnim temama.
Vučić je tom prilikom rekao da ima velikih problema s predsjednikom Tomislavom Nikolićem, koji je bez ikakvih konsultacija s njim napisao i onda nekim medijima proslijedio prijedlog državne platforme o Kosovu i Metohiji.
Premijer se žalio i na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Kako je rekao, Dodik se čvrsto povezao sa Rusima, koji su mu prilikom posjete Moskvi 9. maja ponudili 500 miliona eura pomoći za Srpsku, ali i nižu cijenu ruskog gasa iz uvoza. U zamjenu za to, Dodik bi nastavio da insistira na referendumu o ostanku RS u BiH, što znatno komplikuje i poziciju Srbije u regionu i pojačava pritiske Zapada na Beograd da ‘smiri’ Dodika”.