Četnici štite Radončića

366
fatko

Velikosrpski mediji su prenijeli vijest da je ministar sigurnosti Fahrudin Radončić tužio „Saff” i Fatmira Alispahića, ali su tu vijest intonirali apsolutno pristrasno u korist „ministra četničker sigurnosti”. Tako jedan od najčitanijih medija „Pressrs” još u naslovu ističe da „Radončić traži 100.000 maraka od ekstremista iz Saffa”, a riječ „ekstremisti” odmah otkriva koga štiti ovaj velikosrpski, zapravo četnički medij. Redakcija se potrudila sa svojim čitaocima objasni „Ko je Fatmir Alispahić!” pa pod ovim naslovom donosi sljedeće objašnjenje:
– Poznati monstrum i manijak, veliki Srbomrzac, u “ljudskoj koži”. Iz usta mu izlaze samo bljuvotine, izlivi mržnje, bijesa i zla upućenog Srpskom narodu. Poznat je slučaj kad mu je fakultet u Sarajevu, odbio magistarsku tezu iz razloga – tema mržnja, nacional-šovinizam i fašizam koji plasira i “stručno” brani u svojim-nazov-kvazi naučnim radovima. Lik zreo za psihijatriju i ludaru, bolje i to, prije nego što mu mržnja kao kiselina pojede dušu i pileći mozak – piše u pojašnjenju odmah iza vijesti, iz koje postaje jasno da će onaj ko se zapita nad djelovanjem četničke paravojske u BiH odmah postati „monstrum, manijak, srbomrzac”, dok će s druge strane onaj koji četnike štiti dobiti zaštitu ovakvih medija.
Iza je uslijedilo nekoliko komentara, koji bi se mogli okarakterisati i kao „poziv na odmazdu”, ali, Fatmir Alispahić nije Rešid Hafizović, pa da se digne prašina, da se pišu saopćenja za javnost o demokratiji i slobodi govora. Jer Rešid ima ljudska prava, a Fatmir ih nema, pošto Rešid lažima podriva jedinstvo Bošnjaka, a Fatmir piše istinu. Bilo kako bilo, očito je da ministar sigurnosti Fahrudin Radončić ima zaštitu onih koje štiti.