Hrvatski mediji optužuju “vehabije” za izbor Željka Komšića

2477

Nakon izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, hrvatski mediji su pokrenuli žestoku propagandu punu mržnje i huškanja protiv Bošnjaka i Bosne i Hercegovine. Njihov cilj je dokazati da se protiv Hrvata u BiH sprovode opasna zavjera od strane Bošnjaka. Da bi se to postiglo izmišljaju se neviđene laži.

U takvoj propagandi prednjače mediji iz Hrvatske, naročito zagrebački Večernji lis koji je danas objavio tekst pod naslovom ” Vehabije za ateista Komšića da bi se konačno riješili Hrvata katolika”.

U nastavku teksta Večernji list navodi sljedeće gluposti.

“Željko Komšić ponovno je bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana predsjedništva BiH. Koliko je projekt dekonstituiranja Hrvata uzeo maha, govori i to da su za ovog titoista i ateista glasovala i pojedina vehabijska sela u duboko podijeljenoj središnjoj Bosni. Naivci će se možda zapitati što to radikalne bošnjačke islamiste motivira da glasuju za hrvatskog člana predsjedništva, i to još nevjernika. Odgovor je jasan – želja da se jednom za svagda riješe Hrvata. Što im nije pošlo za rukom etničkim čišćenjem, logorima i pokoljima u ratu te sijanjem straha terorizmom u poslijeratnom vremenu, sad pokušavaju postići izbornim inženjeringom”.

Urednik Večernjeg lista Jozo Pavković u svojoj kolumni čak tvrdi da je “Izborom Komšića nastavio se hrvatsko-bošnjački rat”.