ponedjeljak, 16. maj 2022 / 15. ševval 1443

SAFF

Osiguranje Službe za poslove sa strancima BiH pretuklo migranta iz Irana /VIDEO/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

U Đačkom domu u Bihaću jutros oko 8 sati došlo je do incidenta između migranata i osiguranja Službe za poslove sa strancima BiH.

Prema saznanjima Saffa do incidenta je došlo kada je inspektorica iz Službe za poslove sa strancima BiH, gospođa koja je inače iz Banjaluke, grubo nastupila prema jednoj porodici iz Irana. Tražila je od spomenute porodice iz da odmah pomjeri svoj šator. Iranski migranti su tražili pet minuta vremena jer imaju nepokretnog sina. Međutim, spomenuta inspekstorica je počela šutati njihove stvari nakon čega je nastao haos. Migranti tvrde da su ljudi iz osiguranja inspektorice iz Službe za poslove sa strancima pretukli jednog od njih.

“Sjedili smo u šatoru kada je došla policija i rekla nam je da moramo ići. Mi se nismo bunili samo smo tražili da nas puste da pokupimo sve stvari. Međutim, policija je počela psovati i napali su mog brata i roditelje”, kazala je sestra povrijeđenog migranta.

Glasnogovornica MUP-a USK nam je pak kazala da kantonalna policija nije učestvovala u incidentu, nego da je riječ o osiguranju Službe za poslove sa strancima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
PREPORUKA