Pokret “Remove kebab” je utemeljen na zločinima nad Bošnjacima

3947

Brenton Tarrant, terorista iz Australije, ubio je u terorističkom napadu na Novom Zelandu 49 ljudi, a ranio najmanje 20 u napadu na dvije džamije u gradu Christchurchu.

Sada se zna da je on bio pristalica profašističkog globalnog pokret “Remove kebab”.

“Remove kebab” je oko sebe stvorio pravu armiju sledbenika širom svijeta, svih onih koji mrze muslimane i koji na bilo koji način žele da im naude.

Spomenuti pokret inspirisan je srpskim zločinima nad muslimanima na Balkanu, naročito u Bosni i Hercegovini. Zato su uzeli četničku pjesmu “Od Bihaća do Petrovca sela” za svoju neformalnu himna.
Pjesma je u svijetu poznata kao “Remove kebab”, što je u slengu “ubij/ukloni muslimana”.
“Remove kebab” je brzo zaludeo sve one maloumnike koji mrze muslimane/ Foto: Twitter
Sporna pjesma pjevana je od Kine do Amerike, pa na internetu postoji i snimak Kineza u uniformama kako pevaju “Od Bihaća, do Petrovca sela”.

Važno je napomenuti da je teroristički pokolj u Novom Zelandu drugi napad izvršen od strane desničara koji svoju poveznicu imaju sa srpskom nacionalističkom politikom. Prvi je bio napad Andresa Breivika u Norveškoj 2011. godine, koji je inspiraciju za napad našao u knjigama Ive Andrića i u ratnoj politici bosanskih Srba, odnosno u politici njihvog vojnog i političkog vrha. Breivik se tada pozivao na Mladića i Karadžića.

FOTO: Genocid u Srebrenici je jedan od simbola za ove bolesnike

VIDEO: Brenton Tarrent kreće u pokolj muslimana s apjesmom o Karadžiću, odnosno sa pjesmom “Remove kebab”

Publiée par Ezher Beganović sur Vendredi 15 mars 2019