Reis Kavazović sa svim muftijama stigao u Sandžak

1401

Reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović stigao je danas sa delegacijom muftija u Novi Pazar radi učešća na svečanoj akademiji u povodu 25 godina od osnivanja Sandžačkog Mešihata.

Zajedno sa predsjednikom i članovima Mešihata održana je sjednica na kojoj su podnijeti izvještaji o organizaciji hadža i organizaciji kurbanske akcije kada je konstatovano da je osim najvećeg broja hadžija do sada postignut i najbolji kvalitet organizacije obavljanja pete islamske dužnosti, te da je ovogodišnja kurbanska akcija najuspješnija za 25 godina njenog organiziranja, na čemu Mešihat izražava zahvalnost džamatlijama na podršci ovih hairli aktivnosti.

S obzirom da aktuelnom predsjedniku Mešihata muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću uskoro ističe petogodišnji mandat, Mešihat je usvojio Odluku o izboru predsjednika Mešihata koji će se održati 22. decembra 2018. godine.

U povodu 25 godina od osnivanja Sandžačkog Mešihata biće upriličena SVEČANA AKADEMIJA na Fakultetu za islamske studije večras u 19 h. Svečanosti će prisustvovati i reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović.

Podjsećamo da su predstavnici lokalne samouprave pokušali da reisa Kavazovića odgovore od posjeta vjernicima u Sandžaku.

Sandzakpress