SDA: Radončić je u BiH došao sa dvije kese, otkud mu danas stotine miliona maraka

1701

S gnušanjem odbacujemo sve laži i konstrukcije koje u zlonamjernoj kampanji protiv SDA plasira Fahrudin Radončić putem svog glasila Dnevnog avaza, saopćili su danas iz Stranke demokratske akcije.

U saopćenju ističu da sa poslovanjem i dodjelom ugovora na tenderima javnih preduzeća predsjednik Izetbegović i SDA nemaju ništa, osim stalnog zahtjeva da posluju transparentno i zakonito.

-Uvjereni smo da je tako bilo i u slučajevima koje tendenciozno potencira Radončić. Unatoč tome tražimo od svih nadležnih institucija da provjere poslovanje svih javnih preduzeća i zakonitost dodjele poslova na tenderima, bez obzira o kome se radi, te da se o tome obavijesti javnost. Također, tražimo od svih nadležnih institucija da se ispita zakonitost sticanja enormne imovine Fahrudina Radončića i njegove “bivše” supruge. Ova istraga je neminovna radi razjašnjenja kako je Fahrudin Radončić, koji je u BiH došao 90-ih godina sa dvije kese, danas vlasnik imovine vrijedne stotinama miliona KM, navode iz SDA.

Traže da se ispita s kim je sve poslovao Fahrudin Radončić, te da se objavi spisak institucija i preduzeća sa kojima je zaključivao ugovore.

-Od Radončića tražimo da javnosti objasni koliko je zaradio poslujući sa javnim preduzećima i institucijama, a koliko poslujući sa optuženim narkodilerima i srbijanskim tajkunima, koje su njegove veze s kriminalnim miljeom u BiH i regonu. Posebno bi bilo interesantno da objasni koje su njegove veze s optuženim narkodilerom Keljmendijem i da li je zbog zaštite svojih veza s tom osobom dao onakav iskaz u Prištini u kojem je praktično optužio Bošnjake za početak rata u BiH. Pozivamo Radončića da javnosti predoči koliko novca ima u off-shore kompanijama i koliko je imovine zarađene u BiH prenio u Crnu Goru – saopćeno je iz Stranke demokratske akcije.