Slika dana: Gradonačelnik Zenice se “objesio” u vlastitom malinjaku!?

2973

Malinjak je odabran zato što se nalazi na samom ulazu u Zenicu, iz pravca Sarajeva na izlazu s koridora 5c.

Podsjećam, radi se o fcb.objavi 32.vijecnika pod naslovom “Ovo će biti najskuplji bilbord u Federaciji BiH!?”, u kojem autor kritički osvrnuo na neuobičajeno postavljanje plakata pored magistralnog puta M17, na izlazu s koridora 5c.
Prosječna cijena zakupa normalnog bilborda je oko 1.000 maraka.
Ovo ruglo na slici ne izgleda kako se na prvi pogled čini. Naime, ovo će stajati na sajlama i ovoj radnoj mašini, ako računamo od danas, cijeli 21 dan .
Cijena radnog sata jedne radne mašine iznosi izmedju 50 – 60 maraka x 24 sata dnevno x 21 dan dobijemo cifru preko 25.000 maraka. Zašto se gradonačelnik odlučio na ovako suludo rješenje nikome nije jasno.

Da bi opravdali “javni vandalizam” na privatnom prostoru većina njegovih simpatizera tvrdi da je mašina njegova i da ima pravo. Ok, svako ima pravo na svoje mišljenje ali nakon tih “opravdanja” idemo dalje. Ako je mašina njegova to znači da posjeduje građevinsku firmu s kojom učestvuje u izvođenju predizbornih građevinskih radova i asfaltiranja na području grada kojim upravlja a koji se plaćaju iz budžeta. Nisu li onda takve radnje u našem zakonodavstvu nazvane “sukob interesa”.

Muhamed Pivić