SAFF

Slika dana:Učenici jutros čekaju otvorenje Galerije kako bi posjetili izložbu o Muhamedu alejhiselam

Facebook
Twitter
WhatsApp

U prisustvu čelnih ljudi Muftijstva bihaćkog, Medžlisa IZ Bihać, Islamskog pedagoškog fakulteta, Vlade USK-a i gradske uprave Bihaća u srijedu je u Gradskoj galeriji otvorena izložba o Božijem poslaniku Muhammedu, a.s., pod nazivom “Upoznaj Poslanika, Muhammeda”.

Autor ove izložbe je doc. dr. Esmir Halilović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici koji je u saradnji sa izuzetno bogatim muzejom o poslaniku Muhammedu, a.s., iz Medine osmislio i pripremio ovaj mobilni muzej. Postavka sadrži plakate, makete i monografije najbitnijih događaja iz vremena kada je živio Muhammed, a.s., tj. prije više od 14 stoljeća.

U svom obraćanju , Smail Toromanović, Savjetnik gradonačelnika Bihaća , kazao je da je grad Bihać počašćen što je domaćin jedinstvene izložbe koja pokazuje kako je živio Muhammed, a.s.,dodavši da se iz postavke izložbe može puno toga naučiti  o Islamu.

Izložba će trajat će do subote, 06.02.2016. do 18 sati. Svakim danom od 9 do 18 sati građani i posjetioci će biti u prilici da posjete ovu postavku muzeja.

S obzirom na veliku zainteresiranost za ovaj događaj, organizatori skreću pažnju organiziranim grupama koje najavljuju dolazak da se prijave kod Bekira Alića, koordinatora izložbe na broj telefona 061 647 108 i potvrde svoj termin posjete, kako ne bi dolazilo do neželjene gužve i dugotrajnih čekanja.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA