Uzaludno je Meholjić govorio da ne voli BiH i da smo poturčeni Srbi, za Beograd on je bio i ostao Hakija

422
reg-hakija

Vijest dana je potjernica Srbije za Naserom Orićem, Hakijom Meholjićem i još trojicom Srebreničana. Spomenute Srebeničane istražni organi u Beogradu sumnjiče za ratne zločine. Ponašanje Srbije uopće nas ne iznenađuje, zato ćemo pažnju usmjeriti na ponašanje Hakije Meholjića. Prva reakcija Hakije Meholjića na vijest da je raspisana potjernica za njim bila je najava da će tužiti Srbiju i da ne priznaje sud u Srbiji. Ovo je očekivana reakcija i razočarenje Hakije Meholjića. Meholjić se godinama pokušava dodvoriti Beogradu, godinama daje izjave medijima u Srbiji i Republici Srpskoj u kojima blati sve redom, a najviše rahmetli Aliju Izetbegovića. Da bi se dodvorio Beogradu Hakija Meholjić je pristao da u beogradskim Večernjim novostima izjavi sljedeće gadosti. „Ne volim ni trunčicu danas BiH, koliko sam voleo Jugoslaviju. Znam da smo mi Srbi, Hrvati i Muslimani jedan narod. Znam da su, tokom turskog osvajanja, menjane vere. Znam da su to učinili i moji preci da li milom ili silom, ne znam..”.

Ovo je samo jedan primjer, a ima ih još mnogo, koji ukazuju kako je Hakija Meholjić godinama davao sve od sebe da ga Beograd zavoli. Na njegovu žalost, Beograd danas ima sasvim druge planove. Dok im je trebao bio je glavna faca u Večernjim novostima i drugim beogradskim medijima. Džaba je dokazivao da ne voli Bosnu i Hercegovinu, džaba je govorio da smo svi poturčeni Srbi. Hakija Meholjiću, krajnje je vrijeme da progledaš očima i ugledaš pravo lice Beograda, ti si za Beograd bio i ostao Hakija.

U nastavku je link inserta iz velikosrpskog dokumentarnog filma ” Srebrenica Izdani grad”, a u kojem je Hakija Meholjić imao zapaženu ulogu, zapažaeno je iznio niz nevjerovatnih laži.

{youtube}T_Yg6PxpTTs#t{/youtube}