SAFF

Cionistički okupator priznaje samo princip sile

Facebook
Twitter
WhatsApp

Piše: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Govoreći o Arapima, bivši ministar odbrane i ministar vanjskih poslova u izraelskoj vladi, Moshe Dayan (1915.-1981.), rekao je: ”Arapi imaju tendenciju da varaju sebe i druge, i to rade nenamjerno. Žive u svijetu iluzija, kao neko ko puši hašiš da bi sâm sebe zavaravao da živi u raju. Arapi su skloni pričati o slavi svojih predaka, poput Salahuddina Ejjubija, te o bitkama poput onih na Hittinu i Jermuku, a kada to rade, mi se smijemo jer oni sebe vide u ogledalu prošlosti, ali ih mi vidimo u ogledalu sadašnjosti. Kada bi se barem nekad zapitali zašto uvijek pričaju o velikanima iz svoje prošlosti i zašto u svojoj sadašnjosti ne mogu pronaći ni jednog velikana o kome bi pričali? Arapi ne čitaju, i ako čitaju ne razumiju, a ako razumiju ne primjenjuju.”

Cionistički zlikovac Mosha Dayan, koji je učestvovao u većini cionističkih ratova protiv muslimanskih država na Bliskom istoku i koji se proslavio porazom Arapa u ratu 1967. godine, rekao je istinu iako je on lažov. On se u ovoj svojoj izjavi dotakao gorke stvarnosti Arapa, iako, nažalost, i drugi muslimanski narodi žive i proživljavaju istu gorku stvarnost.

Zašto je to tako? Zato što muslimani u svojim rukama imaju Knjigu koju je Allah objavio u mubarek mjesecu ramazanu Svom posljednjem poslaniku, Muhammedu, sallallahu alejhi ve sellem, a koja sadrži sve uzroke pobjede, napretka, prosperiteta i vođstva. To je Knjiga koja je preobrazila prve Arape od pastira kamila i ovaca u gospodare i vođe država (imperija) i naroda. Ali su muslimani danas bacili Kur'an za leđa, napustili njegovo proučavanje, razumijevanje i djelovanje po njemu, i potrčali za idejama ateističkog Istoka i bezbožničkog Zapada, i nisu postigli ništa osim gubitka i propasti, jer je njihova veličina, strahopoštovanje i autoritativnost nestala iz srca njihovih neprijatelja, pa su njihova bogatstva opljačkana, njihove svetinje oskrnavljene, a njihova zemlja oteta.

Zbog toga što su zapostavili Kur'an i Božanske upute, Arapi i njihovi vladari su zaboravili da su upravo zapadne zemlje, od kojih se i dalje nadaju pomoći i selametu u rješavanju tzv. palestinskog pitanje u korist muslimana, posijale sjeme cionizma u muslimanskoj zemlji Palestini, i one su zalijevale i njegovale to šejtansko stablo i činile sve da ga zaštite. Zapad je cionistima na silu dao zemlju i mjesto, među najdragocjenijim svetinjama islama, i pomogao im da izgrade državu i vojsku koju su snabdjeli i snabdijevaju najubojitijim naoružanjem koje danas sije smrt po Gazi i Palestini.

Zaboravili su da je Zapad groblje principa i groblje pravde. I dok god se muslimani budu nadali da će im Zapad riješiti probleme, oni će upadati u sve dublje krize i doživljavati sve veća poniženja i teže poraze, jer, prije će deva kroz iglene uši proći, nego što će nevjernički Zapad pomoći islam i muslimane.

Arapi i njihovi vladari, a Boga mi, i ostali muslimani, zaboravili su također da cionisti priznaju samo silu, i ne daju nikakvu težinu osim jakim i moćnim državama, kao što su utemeljitelji cionističke tvorevine govorili: “Mi se borimo, dakle postojimo. Živimo u svijetu koji poštuje samo jake.”

Ako su cionisti silom okupirali Palestinu, onda je iluzija da će Palestina biti oslobođena bez sile. Svaki musliman i svaki Arap mora sa sigurnošću znati da Palestina neće biti oslobođena zapaljivim govorima, niti masovnim demonstracijama, niti osudama, već odlučnom borbom protiv okupatora i agresora koji vjeruje samo u princip sile i koji je uzurpirao muslimansku zemlju Palestinu i počinio zločin genocida u Gazi.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA