utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Efendić uručio ključeve dva vozila Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo

Facebook
Twitter
WhatsApp

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je dva vozila za Policijsku upravu Novi Grad Sarajevo.

Primopredaji vozila prisustvovao je i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, koji je tom prilikom istakao da ta općina u kontinuitetu pruža podršku radu Policijske uprave.

– Svake godine izdvojen je jedan dio sredstava iz općinskog budžeta za podršku njihovom radu, a to je ono za što izrazi želju Policijske uprave na području naše općine. Ovaj put to su dva vozila čija je vrijednost oko 60.000 maraka i nadam se da će im biti olakšan rad u svom poslu – kazao je Efendić.

Podsjetio je da je Općina Novi Grad i ranije ulagala u Policijsku upravu, te je izvršena zamjena stolarije, izgrađen je parking, a opremljena je i Jedinica za podršku Policije Novi Grad.

Načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić kazala je da ovo nije prvi put da Općina Novi Grad materijalnim i tehničkim sredstvima pomaže Policijskoj upravi Novi Grad.

– S obzirom da govorimo o najmnogoljudnijoj općini u Kantonu Sarajevo ovo je najveća policijska uprava MUP-a KS. Ova vozila bit će korištena u našem Odjelu kriminalističke policije i Policijske uprave Novi Grad. Zahvalni smo na ovoj podršci – poručila je Novalić nakon današnjeg

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA