utorak, 9. august 2022 / 11. muharrem 1444

SAFF

Ne donosi zaključke dok ne saznaš sve činjenice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Starac je sjedio sa svojim 25-godišnjim sinom u vozu. Na licu njegovog sina, koji je sjedio pored prozora, vidjela se neopisiva radost i znatiželja.
Ispružio je ruke kroz prozor i osjetio je kako zrak struji, a zatim je uzviknuo: ”Oče, pogledaj, sva stabla idu za nama!” Starac se nasmiješio dijeleći tako radost sa svojim sinom.
Bračni par je sjedio nasuprot njih i slušali su razgovor između oca i sina. Osjećali su se neugodno zbog 25-godišnjeg muškarca koji se ponaša kao dijete.
Iznenada, mladić je ponovo uzviknuo: “Oče, pogledaj onaj bazen i sve ribe u njemu! Pogledaj oblake koji putuju zajedno sa vozom!”
Bračni par se i dalje iščuđavao mladićevom ponašanju i njegovom ”neartikulisanom” govoru.
Tada je počela padati kiša. Kapi kiše pale su na ruke mladića čije je lice bilo ispunjeno srećom, pa je ponovo uzviknuo: “Oče, pada kiša! Nekoliko kapi mi je palo na ruke, vidi oče!”
U tom trenutku bračni par nije mogao više šutjeti, pa su upitali starca: “Zašto ne odvedeš sina ljekaru, možda postoji šansa da se izliječi?”
Starac im je mirno odgovorio: “Upravo se vraćamo iz bolnice gdje je moj sin prvi put u životu progledao. Sve do sada bio je slijep.”
Stoga, nemojte donositi zaključke sve dok ne saznate sve činjenice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA