SAFF

O trgovci smrću, Allah vam uskratio blagoslov u životu!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Piše: Edhem Šerkavi/ Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Jučer su novine Aliens (Vanzemaljci) objavili vijest koja me je užasnula! Naime, grupa naučnika izmislila je, navodno, “laserski” uređaj čija je zadaća potraga za vanzemaljcima u svemiru. Za ovaj izum bilo je potrebno osam godina teškog rada, a finansirala ga je NASA.

Prije svega, želio bih da poručim kolegama naučnicima koji su izmislili ovaj uređaj: ”Allah vam uskratio blagoslov u životu i radu!”

A zatim, želim da vam postavim jedno fundamentalno pitanje: ”Pretpostavimo da ste pronašli vanzemaljce i htjeli ste im se predstaviti i dati im uvid u ovu našu ”ludu” planetu, pa o čemu biste ih obavijestili i šta biste im rekli?”

Da li bi im pričali o Africi, u čijoj ste zemlji podigli rudnike i ukrali joj zlato, a njen narod opustošili glađu i bolešću?!

Ili ćete im pričati o Hirošimi i Nagasakiju, čije je stanovništvo u jednom trenu nestalo i isparilo?!

Ili ćete im pričati o tonama granata koje su pale na glave iračke djece?!

Ili ćete im možda ispričati o porodicama koje su, usljed zločina genocida, izbrisane iz matičnih knjiga u Gazi, jer nijedna nije preživjela?!

Hoćete li im podnijeti pošten izvještaj o genocidu nad muslimanima Ujgurima i Rohinjama?

Ili ćete im možda ispričati o genijalnom načinu na koji Međunarodni monetarni fond baca na koljena siromašne zemlje kroz robovske ugovore koje su zaogrnuli odjećom kreditiranja i pozajmica?!

Šta imate da prenesete i emitujete po celoj galaksiji?! Nastranost homoseksualizma i homoseksualne brakove, državne udare koje vi finansirate, diktature koje vi podržavate, bolesti koje pripremate u laboratorijama, zatim izmišljate lijekove za njih da postanete heroji i spasioci, ratove koje vodite da biste prodali svoje oružje?!

O trgovci smrću, ne sramotite nas! Zatvorite i zaključajte ovu planetu samo za nas i ne otkrivajte veo njezinih tajni vanzemaljcima!

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA