subota, 23. septembar 2023 / 8. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Pravi se film o genocidnim porukama Ive Andrića

Facebook
Twitter
WhatsApp
snima se film o andricuuuuu

{youtube}GfA5waJT0is{/youtube}

Činjenica da promociji projekta dokumentarnog filma o genocidnim i rasističkim porukama bosanskog nobelovca Ive Andrića nije prisustvovao ni jedan medij u Sarajevu, ukazuje na zavjeru šutnje koja je projektovana u velikosrpskim serverima zla, s ciljem da cijela Bosna bude „andrićgrad”, u kome će estetika genocidnosti veličati kao kulturno i javno dobro. Nije logično da mediji posljednjih mjeseci budu poplavljeni informacijama o podizanju tzv. „Andrićgrada” u Višegradu, kao i spomenika ideologu „istrage poturica” Petru Petroviću Njegošu, a da te iste medije ne zanima filmski projekat koji će na svjetskom planu razotkriti kako su Njegoš i Andrić odgojili velikosrpsku genocidnost i trasirali put do Srebrenice i Tomašice.

Ovo je zaključak promocije projekta dokumentarnog filma „Bošnjaci u Andrićevu svijetu”, koja je priređena u petak, 10. januara, u prostorijama Svjetskog bošnjačkog kongresa u Sarajevu (Štrosmajerova 1), a u povodu obilježavanja Dana početka genocida nad Bošnjacima.

Projekat su predstavili dr. Admir Muratović, predsjednik Odbora za ljudska prava, prava žrtava rata i genocid SBK-a , te dr. Selma Rizvić i mr. Fatmir Alispahić, koautori projekta, govoreći o motivima i potrebama za realizaciju ovog filma. Na kraju je predstavljen trailer dokumentarnog filma koji će biti svojevrstan sažetak kapitalne studije prof. dr. Muhsina Rizvića „Bosanski muslimani u Andrićevu svijetu”.

{youtube}gZXQ80prW9g&feature{/youtube}

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA