SAFF

Priča o hrabrosti i postojanosti mudžahida Gaze ne priča se djeci da bi ih uspavala, već muškarcima islamskog ummeta da bi ih probudila

Facebook
Twitter
WhatsApp

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Kada zmija otrovnica bude smrtno ranjena, tada dolaze mravi, i bez obzira na njihovu sićušnost, oni svojom poznatom mirnoćom, beskrajnim strpljenjem i hrabrošću u postizanju svoga cilja, i bez obzira na žrtve, rade posao koji su doveli do savršenstva.

I to je ono što zmiju otrovnicu posebno ljuti i izluđuje, jer svojim očima gleda svoj kraj, gleda kako je mravi uništavaju i jedu komad po komad.

Iako su njeni protivnici sićušni i slabi pred njenom snagom i ogromnim sposobnostima, ranjena zmija je krajnje uznemirena, jer osjeća da joj se bliži kraj.

Zato je vidite kako se izbezumljeno koprca i nepromišljenim pokretima ubija mnoge mrave koji su se zalijepili za njezinu kožu.

Međutim, bez obzira koliko će to dugo trajati, i bez obzira na uloženi trud i žrtve, mravi će na kraju sigurno pobijediti.

Cionistička otrovna i mrska zmija se previja pred našim očima od rana koje joj zadaju neustrašivi, sposobni i postojani palestinski ”mravi”, te nasumce i neselektivno udara na sve strane, jer je njena rana teška i bolna.

I možda ovaj put, ne daj Bože, i preživi, a možda, ako Bog da, i ne preživi, ali u svakom slučaju, na njenom tijelu se svakodnevno ukazuju nove i sve dublje i bolnije rane u kojima će i okončati svoj bijedni zločinački život.

A što se tiče neustrašivih i strpljivih mrava, oličenih u pripadnicima snaga palestinskog otpora, priča o njihovoj nesvakidašnoj hrabrosti, postojanosti, iskrenoj vjeri i pouzdanju u Allaha, ne priča se djeci da bi ih natjerale da spavaju, već se priča muškarcima muslimanskog ummeta ne bi li se konačno probudili i prenuli iz dubokog sna.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA