SAFF

Sarajevo Film Festival ove godine obilježiti će pederski filmovi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Piše: Ezher Beganović
www.saff.ba
Sarajevo Film Festival, koji će započeti u petak, 15. avgusta, a trajati sve do subote, 23. avgusta, ove godine obilježit će pederski filmovi. Od devet naslova koji se takmiče za nagradu Srce Sarajeva, čak četiri je sa pederskom tematikom. Riječ je o mađarskom filmu ” Zemlja oluje”, gruzijskom ” Ja sam Beso”, ” Cure – Život druge” i grčki ” A Blast”. Također, u dokumentarnoj kategoriji takmiči se albanski pederski film ” Skandal”.
Domaće pederske organizacije su oduševljene odlukom Sarajevo Film Festivala da skoro pola filmova bude sa pederskom tematikom. ” Sasvim je sigurno da je ovoliki udio filmova koje prožima LGBT tematika, i to upravo u glavnim takmičarskim programima SFF-a, novina koja će obogatiti najznačajniji filmski festival u regionu. Šta još reći nego – pravac po karte i nadamo se da će reditelji i rediteljice ovih ostvarenja kući otići s nekom od prestižnih nagrada SFF-a”, ushićeno konstatira vodeća pederska organizacija u BiH ” Sarajevski otvoreni centar”.
Da li Sarajlije znaju kakvo im je iznenađenje pripremio Sarajevo Film Festival? Znaju li donatori Sarajevo Film Festivala da su svojim novcem omogućili pederima da ovaj festival pretvore u paradu pederizma na visokom nivou?
Sarajevski filmski festival je atraktivna manifestacija sa ogromnim mogućnostima.Znaju to dobro pederski lobisti, zato nisu žalili truda, a vjerovatno i novaca, kako bi pridobili naklonost Sarajevo Film Festivala.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA