subota, 19. novembar 2022 / 25. rebi'u-l-ahir 1444

SAFF

Skandalozno: Patrijarh Porfirije poručio da je postojanje RS djelo pravde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

On je istakao važnost saradnje RS sa Srbijom i drugim zemljama u okruženju, kao i o saradnji Republici Srpske sa Rusijom, Grčkom, ali i Hrvatskom, Crnom Gorom i svim zemalja zapadnog svijeta sa kojima, kako je rekoa, dijele hrišćanske vrijednosti.

Patrijarh srpski Porfirije rekao je večeras na otvaranju manifestacije Dani RS u Srbiji da je stvaranje, postojanje i napredak Republike Srpske djelo pravde, kao i međunarodnog prava i konsenzusa, a da je za hrišćane pravedno ono što je utemeljeno na istini.

Prema riječima patrijarha Porfirija, sve što je stvoreno u borbi za pominjanje imena Božjeg, za opstanak hrišćanskog naroda Božjeg, hrišćanske kulture i načina života, uz velike žrtve na krvi i kostima svetih mučenika, da je to sve vječno i neprolazno.

Patrijarh Porfirije je podsjetio na patrijarha Irineja.

– Mnogo puta sam sa njim razgovarao o važnosti očuvanja, napretka i svakog prosperiteta Republike Srpske i o saradnji RS sa Srbijom i drugim zemljama u okruženju, kao i o saradnji RS sa Rusijom, Grčkom, ali i Hrvatskom, Crnom Gorom i svim zemalja zapadnog svijeta sa kojima dijelimo hrišćanske i sveopšte civilizacijske vrijednosti – naveo je patrijarh Porfirije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA