SAFF

Zar misliš da ćeš ostati postojan kad se pojavi Dedžal, a zbog straha za egzistenciju ne smiješ govoriti istinu o Gazi

Facebook
Twitter
WhatsApp

Piše: Edhem Šerkavi / Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Šta ako bi se pojavio Dedžal i naredio nebu da pada kiša i ona pođe padati, i ako bi naredio da prestane padati, i ona prestane?! Misliš li da bi izdržao sve ovo i ostao postojan, a nisi mogao izdržati kesu čipsa i konzervu Cole, pa si, pijući Colu, pio krv svoje braće i sestara u Gazi, a jedući čips, jeo zapravo njihovo meso?!

Šta ako bi se pojavio Dedžal i tvrdio da je bog, a zatim ti dao dokaze oživljavajući mrtve pred tvojim očima, da li bi mu povjerovao ili bi rekao da je lažov?! Ti si taj koji vjeruje ”Al Arabiji” i ”Sky Newsu”, dok oni hvale cioniste, a tvojoj braći zabijaju nož u leđa, iako su pred tobom jasne scene i jasna istina. Međutim, ti želiš da vidiš samo ono što oni žele da vidiš, i nisi u stanju da upravljaš svojom glavom na ramenima.

Šta ako bi se pojavio Dedžal i naredio blagu koje je pohranjeno u zemlji da izađe, i ono izađe, a zatim ga prati poput roja pčela, da li bi preživio njegovo iskušenje, a ti si taj koji, zbog straha za svoju egzistenciju, ne smiješ govoriti istinu dok krv tvoje braće i sestara potocima teče?!

Ti si taj koji se kupuje i prodaje za zalogaj hljeba, pa zar misliš da ćeš ostati postojan u svojoj vjeri pred pojavom Deždala?!

Šta ako bi se pojavio Deždal sa Džennetom i Džehennemom? Misliš li da bi ostao postojan pred njegovom pojavom, a ti si taj koji poziva na normalizaciju odnosa sa cionističkom tvorevinom samo zato što je tvoja vlada odlučila da to učini. Dovoljno ti je bilo da sačuvaš čast i obraz, da si šutio u vezi toga, i da si, čuvajući svoj jezik i čast, rekao: ”Gospodaru moj, ovo je gadost i ja to ne prihvatam!” Ali ti si odbio sve osim da budeš sa zabludjelom i povodljivom svjetinom.

Ti si taj koji si prodao svoj Ahiret za tuđi dunjaluk, budalo, pa ko će se zauzimati za tebe pred Allahom na Sudnjem danu?

Uvjerili su te – a ne znam kako su te uvjerili – da je onaj ko svoju dušu nosi na dlanu, i ko je svoju krv prodao svome Gospodaru, braneći mjesto Poslanikovog, sallallahu alejhi ve sellem, Isra'a, tvoj neprijatelj i da ga moraš napasti optužujući ga za krivovjerje i novotariju, i zahtijevajući od njega da se vrati Sunnetu, a ti si ostavio obavezu (džihad) koja je vrhunac islama.

A onaj koji je oskrnavio mjesto Poslanikovog, sallallahu alejhi ve sellem, Isra'a, prolio krv tvoje braće i obeščastio tvoje sestre, on je tvoj prijatelj s kojim se moraš rukovati. Pa, tako ti Allaha, zar misliš da ćeš ostati postojan kad se pojavi Dedžal?!

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA