utorak, 5. decembar 2023 / 21. džumade-l-ula 1445

SAFF

Zukorlić čestitao Dan nezavisnosti BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine R. Srbije Usame Zukorlić čestitao je građankama i građanima Bosne i Hercegovine 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.

Zukorlićevu čestitku prenosimo u cjelosti:

“Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine,

Čestitam vam 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prije 31 godinu proveden je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U kontekstu sveopće neizvjesnosti i krize uzrokovane disolucijom Jugoslavije, građani Bosne i Hercegovine su hrabro i dostojanstveno uzeli vlastitu sudbinu u svoje ruke.

Tada su ogromnom većinom građanke i građani ove zemlje, pripadnici svih njenih naroda izabrali put slobode i dostojanstva. Zacrtan je put nezavisne i međunarodno priznate države – države ravnopravnih naroda i građana.

Budućnost Bosne i Hercegovine je u integraciji, povezivanju, razumijevanju i zajedničkom nastojanju da generacijama koje dolaze se osiguraju uslovi za izgradnju društva utemeljenog na evropskim vrijednostima i standardima, u kojem će dijalog i uzajamno uvažavanje naših različitosti biti temelj boljitka za sve.

Bošnjaci širom svijeta Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom matičnom državom.

U to ime, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine još jednom upućujem najsrdačnije čestitke povodom Dana nezavisnosti”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA