Eldin Vrače nakon sastanka SDA i NB-a: Zaključaka još nema, ali nije uredu izbaciti SDA iz vlasti

610

U centrali SDA danas je održan sastanak predstavnika Stranke demokratske akcije i Nezavisnog bloka. Eldin Vrače, šef kluba NB-a u Parlamentu FBiH kazao je za Klix.ba kako su na sastanku razgovarali o programima koje nudi SDA, no o ulasku u koaliciju sa ovom strankom donijet će najviši organi stranke.

Sastanak ove dvije stranke inicirao je predsjednik kluba SDA Asim Sarajlić.

“Na sastanku smo razgovarali i o traljavosti procesa koji se dešavaju u Federalnom Parlamentu. Zaključak još uvijek nije donesen, niti je potpisana bilo kakva koalicija ali smo započeli procese i razgovore u kojima smo spoznali da je glavna politika bh. bloka da isključi SDA iz vlasti bez programskih ciljeva, bez načina djelovanja i politke koje bi trebala da se usvoji ukoliko neka većina postoji”, kazao je Edin Vrače šef kluba NB-a u Parlamentu FBiH.

Vrače je napomenuo i kako je njegova stranka za građansku Bosnu i Hercegovinu i da su to dokazali na prošloj sjednici Parlamenta kada su izabrali predsjedavajućeg bez nacionalnih stranaka.

Napomenuo je i kako formiranje vlasti ide dosta sporo i da se ovi procesi moraju ubrzati.

“Ako neko želi uvesti HDZ u vlast, a izbaciti SDA iz vlasti koja je praktično pobjednik izbora, voditi politiku u tom pravcu i ne nuditi rješenja to nije uredu. Mislim da je krajnje vrijeme da se okrenemo poslu i građanima Federacije BiH, a ne ideološkim podjelama”, rekao je Vrače .

Podsjećamo, iako je od Općih izbora u BiH prošlo tri mjeseca vlast u Federaciji i na državnom nivou još uvije nije formirana.

(Klix.ba)