SAFF

Krvavi bajram u Prijedoru: Nakon ubistva dvojice Bošnjaka Ramiz Salkić poziva povratnika na oprez

Facebook
Twitter
WhatsApp

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Ramiz Salkić potvrdio je za Klix.ba kako je ubistvo dvojice bošnjačkih povratnika u Trnopolju kod Prijedora zločin za svaku osudu, te da su, prema prvim informacijama, za ubistvo odgovorni jedna ili više osoba srpske nacionalnosti.
“Kontaktirao sam ljude na terenu, dvojica povratnika su sjedila u mjesnoj kafani. Neko je došao i jednostavno ih ubio, bez ikakve rasprave. Prema prvim indicijama, zločin su izvršile osobe srpske nacionalnosti. To je, nažalost, jako uznemirujuće. Pogotovo jer je Trnopolje mjesto stradanja mnogih Bošnjaka i Hrvata. Tu je bio stravičan logor. Nažalost, ovaj događaj potvrđuje da tamo ima još uvijek mnogo onih koji su spremni da ubijaju one koji su drugačiji”, rekao je Salkić za Klix.ba.

Salkić je dodao da je, nakon ubistva bošnjačkog povratnika u aprilu u Kozluku, ovo za njega veliki šok.

“Nakon svega što se dešavalo tokom agresije, ponovo smo dočekali da neko na Bajram diže ruku na Bošnjake, na naš najveći blagdan. Očekujem hitnu reakciju policije i očekujem da počinioci budu izvedeni pred sud. Bošnjake pozivam da budu maksimalno oprezni, jer evidentno da se još uvijek slobodno kreću oni koji su spremni da ubijaju. Ova sredina Bošnjake, očito, ne priznaje kao svoje građane”, izjavio je Salkić za Klix.ba.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA