SAFF

Tuzlak uhapšen zbog veličanja ratnih zločinaca Ratka Mladića i Novaka Đukića

Facebook
Twitter
WhatsApp

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona saopćilo je da je, nakon što su 27. maja na prostorijama Memorijalnog centra Kapija i Udruženja 25. maj pronađene uznemirujuće poruke kojima se veličaju ratni zločinci, među kojima i Novak Đukić koji je osuđen za ubistvo 71 osobe na Kapiji, ohapšena jedna osoba iz Tuzla zbog veličanja ratnih zločinaca.

“Odjeljenje kriminalističke policije PU Tuzla je lišilo slobode D.P (47) iz Tuzle osumnjičenog za produženo krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti. Nakon kriminalističke obrade je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva TK. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Danas će biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora Općinskom sudu Tuzla”, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Iz MUP-a TK su potvrdili da je osoba D.P. (rođen 1977. godine) uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je od 31.3. do 27.5.2024. godine na području grada Tuzla, u više navrata počinio krivično djelo iz člana 163. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, te je predat u nadležnost Tužilaštva.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA