Mujo Aganović: Niko nema pravo da provocira građane ove zemlje, čak ni američki ambasador

0

Govorima organizatora upriličenim na platou ispred Parlamentarne skupštine BiH okončana je današnja manifestacija pod nazivom “Dan tradicionalne porodice” u Sarajevu.

Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI paraplegičara Federacije BiH, također se obratio prisutnima. na skupu. On se posebno obratio američkom ambasadoru u BiH Ericu Nelsonu koji je javno podržao homoseksualnu paradu i objesio zastavu homoseksualizma na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu.

“Mi nemamo ništa s time šta neko radi u četiri zida, može da bude šta hoće u četiri zida, ali javno paradirati i provocirati građane ove zemlje niko nema na to pravo, čak ni američki ambasador sa zastavom na američkoj ambasadi. Ambasadore, mi cijenimo prijateljske odnose Amerike i ono što ona čini za ovu državu, to ne zaboravljamo. Ali nemojte zaboraviti ambasadore, vi ste gost u mojoj državi, a ja sam ovdje domaćin. Zastavu homoseksualne skupine slobodno okačite u Vašingtonu na Bijeloj kući, ali ovo je moja zemlja i vi se ponašajte po pravilima moje zemlje. Mi nismo vidjeli cvijet Srebrenice na američkoj ambasadi do sada”, rekao je Aganović.