SAFF

Agresija na Gazu: Qassamovci likvidirali 14 izraelskih vojnika

Facebook
Twitter
WhatsApp

Palestinska brigada pokreta otpora Al-Qassam objavila je informacije o današnjih specijalnim akcijama protiv izraelskih vojnika u Gazi.  U izvještaju se navodi da je brigada izvela nekoliko specifičnih operacija, ubivši najmanje 14 izraelskih vojnika u gradu Khan Yunis, južno od Pojasa Gaze.

Zasjeda u blizini Az-Zanna, istočno od grada Khan Younis, južno od Pojasa Gaze: Devet vojnika ubijeno, ostali ranjeni
“Al-Qassam” je u izjavama na Telegramu naveo: “Al-Qassam mudžahidi su bili u mogućnosti gađati tri cionistička tenka Merkve s “Al-Yassin 105” granatama, i čim su spasilačke snage napredovale do mjesta i stigle do sredine unaprijed pripremljenom minskom polju, gađani su aktiviranjem tri protivpješadijske naprave. Naši mudžahidi su potvrdili da je 6 cionističkih vojnika ubijeno i raskomadano, a da je nekoliko drugih ranjeno. Borbe su još uvijek u toku u ovom trenutku u području Al-Zanna.

U nastavku spomenutih okršaja borci Qassama su uspjeli likvidirati još najmanje tri izraelska vojnika.

“Naši mudžahidi ponovno su gađali spasilačke snage i vojnike koji su pobjegli s mjesta i zabarikadirali se u jednoj od kuća koje okružuju područje Al-Hadath s protivpješadijskom napravom. Naši borci su potvrdili da su tri cionistička vojnika ubijena i raskomadana, a nekoliko drugih je ranjeno.”

Dovršavanje pet izraelskih vojnika sa nulte udaljenosti u kvartu Al-Amal 

U drugoj operaciji, nakon što su se borci  Qassama vratili s borbenih linija potvrdili su eliminaciju 5 cionističkih vojnika s nulte udaljenosti, ozljeđivanje niza drugih i uništenje nosača cionističkih trupa s “ Tandumom ” granate u četvrti Al-Amal, zapadno od grada Khan Yunis, na jugu Pojasa Gaze.

foto: Izrael je priznao pogibiju ova četiri vojnika

Borci Al-Qassama također su potvrdili da je cionistički tenk “Merkvah” gađan granatom “Al-Yassin 105”, cionističke pješačke snage gađane su protivpješadijskom napravom, njeni pripadnici su ubijenih i ranjenih, a helikopter je sletio kako bi ih evakuirao u četvrti Al-Amal u gradu Khan Yunis, južno od Pojasa Gaze.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA