SAFF

Ahmetović: Schmidtovu odluku podržali su i određeni bošnjački političari!

Facebook
Twitter
WhatsApp

O rezultatima dugotrajnih napora međunarodne zajednice u sklopu Berlinskog procesa, nametanju izmjena Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH, aktualnom geopolitičkom kontekstu i budućnosti Zapadnog Balkana, integracionom procesu BiH, za Federalni radio govorio je Adis Ahmetović, zastupnik SPD-a u njemačkom parlamentu i izvjestilac Bundestaga za vanjsku politiku.

Ahmetović je još jednom naglasio da su određeni bošnjački političari iz, kako kaže, probosanskih stranaka podržali odluku Christiana Schmidta da izmjeni Izborni zakon.

„Njemačka je veliki prijatelj BiH, podržava građanski princip uređenja, želi da Bosna i Hercegovina postane članica Europske unije. Sve to podržava i Christian Schmidt, bitno je da se na rad visokog predstavnika ne gleda samo na osnovu jedne odluke koja jeste donijela štetu u odnosu između OHR-a i građana. Moram reći da ta odluka nije donesena samoinicijativno, ona je dobila podršku Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, ali i određenih političara iz bošnjačkih i probosanskih stranaka. To je činjenica koju treba reći, da postoje političke snage u BiH koje su bile za odluku.“

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA