ČAMPARA ODGOVORIO MAŠIĆU: „SDP poput političkog invalida traži štake. Ne smije sam izaći na izbore“!

285

Damir Mašić, predsjednik KO SDP Sarajevo, najavio da će “sarajevska šestorka” na lokalnim izborima izaći sa zajedničkim kandidatima koji će se suprotstaviti načelničkim kandidatima SDA u sarajevskim općinama, na šta je Aljoša Čampara iz SDA kazao kako ga takva ideja ne iznaneđuje te da nije ni očekivao da SDP pokuša okupiti saveznike kako bi u Banjoj Luci osvojili ne vlast nego makar jedan mandat u gradskoj skupštini.

Član Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Aljoša Čampara kazao je za „Slobodnu Bosnu“ da ga nimalo nije iznenadila „prijetnja“ Damira Mašića iz SDP-a da će na predstojećim lokalnim izborima „sarajevska šestorka“ izaći sa zajedničkim načelničkim kandidatima u sarajevskim općinama protiv kandidata SDA.

-Bio bih iznenađen da je Mašić najavio kako će šestorka izaći zajedno npr. u Banjoj Luci i suprotstavit se Dodikovom kandidatu, ili primjerice u nekoj općini zapadne Hercegovine i suprotstaviti se Čovićevom kandidatu. To bi me zbilja iznenadilo. Međutim, to je od njih nerealno očekivati. Mašić i njegov SDP jasno pokazuju da se ne bore za državu nego za vlast i zato spremaju ofanzivu na sarajevske općine pri čemu ih uopće ne zanimaju općine s većinskim srpskim ili hrvatskim stanovništvom. Tamo SDP-a nema ni u tragovima. Tamo im nimalo ne smeta destruktivna vlast SNSD-a i HDZ-a, nego im isključivo smeta pro-bosanska, patriotska vlast SDA, kazao je Čampara.

Čampara ne vjeruje u mogućnost da „sarajevska šestorka“ izađe zajedno na lokalne izbore u Sarajevu bez obzira koliko na tome SDP insistirao.

-Moguće da će se udružiti dvije ili maksimalno tri stranke protiv SDA, ali SDA je dovoljno jaka da ih pobijedi kao što ih je pobijedila i na proteklim izborima i kao što će ih pobijediti na svakim budućim izborima iz prostog razloga što se SDA bori za državu dok se SDP bori za vlast i to vlast. Takvom politikom SDP se trajno samodiskvalificirao iz ozbiljne politike.

Čampara je uvjeren da se SDP plaši samostalno izaći ne izbore i stoga, poput političkog invalida, traži štake.

-Na posljednjim izborima u Sarajevu, SDP je pod vođstvom Mašića doživio potpuni krah. Bili su tek peta stranka po broju osvojenih glasova, sa samo tri zastupnika u Skupštini Sarajevskog kantona. Mašić zna da SDP danas u Sarajevu kotira još lošije i moglo bi im se desiti da ne pređu izborni plag. Stoga panično traže saveznike nadajući se da će zaustaviti i prikriti dramatični pad podrške glasača, zaključio je Čampara.