ponedjeljak, 3. oktobar 2022 / 7. rebi'u-l-evvel 1444

SAFF

Istinske ljudske veličine ne žive za sebe, već se činjenjem dobra drugima žele približiti Allahu 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

U kratkoj biografiji legendarnog muslimanskog boksera Muhameda Alija, koju je napisala njegova kćerka Hana Yasmeen Ali, između ostalog, navode se i ove riječi Muhameda Alija: ”Istinske ljudske veličine, kroz historiju, nikada nisu željeli da budu veliki za sebe, sve što su željeli je bila prilika da čine dobro drugima i da se približe Allahu.”

Kako su samo divne i duboke ove riječi legendarnog boksera Muhameda Alija, kao što su divne i duboke riječi Sejida Kutba, koji je rekao: ”Život nije zbir godina, već zbir osjećanja, jer život nije ništa drugo do čovjekov osjećaj života.”

A dr. Ali el-Kurre Dagi, rekao je: ”Oduzmi bilo kojem čovjeku osjećaj njegovog života, oduzeo si mu cijeli život u pravom smislu te riječi. A kada čovjek osjeti dvostruki ili dupli osjećaj svog života, on je zapravo živio dupli život, on je živio dva života. Mi živimo dupli život onda kada živimo za druge, i koliko god povećamo svoj osjećaj za druge, povećavamo osjećaj za svoj život i na kraju produžimo i uduplamo ovaj isti život.”  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA