subota, 23. septembar 2023 / 8. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

Istinske ljudske veličine ne žive za sebe, već se činjenjem dobra drugima žele približiti Allahu 

Facebook
Twitter
WhatsApp

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

U kratkoj biografiji legendarnog muslimanskog boksera Muhameda Alija, koju je napisala njegova kćerka Hana Yasmeen Ali, između ostalog, navode se i ove riječi Muhameda Alija: ”Istinske ljudske veličine, kroz historiju, nikada nisu željeli da budu veliki za sebe, sve što su željeli je bila prilika da čine dobro drugima i da se približe Allahu.”

Kako su samo divne i duboke ove riječi legendarnog boksera Muhameda Alija, kao što su divne i duboke riječi Sejida Kutba, koji je rekao: ”Život nije zbir godina, već zbir osjećanja, jer život nije ništa drugo do čovjekov osjećaj života.”

A dr. Ali el-Kurre Dagi, rekao je: ”Oduzmi bilo kojem čovjeku osjećaj njegovog života, oduzeo si mu cijeli život u pravom smislu te riječi. A kada čovjek osjeti dvostruki ili dupli osjećaj svog života, on je zapravo živio dupli život, on je živio dva života. Mi živimo dupli život onda kada živimo za druge, i koliko god povećamo svoj osjećaj za druge, povećavamo osjećaj za svoj život i na kraju produžimo i uduplamo ovaj isti život.”  

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA