SAFF

Karamehmedović: Vasićeva izjava je teroristički čin

Facebook
Twitter
WhatsApp

Član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji glavni tajnik te stranke Rajko Vasić na društvenoj mreži Tviter zaprijetio je miniranjem zgrade BHRT-a, a na što je regirao i prvi čovjek BHRT-a Belmin Karamehmedović.
Podsjetimo, Vasić je na Tviteru napisao kako će on “minirati zgradu BHRT-a” ako je druge to sramota učiniti.

Njegova izjava izazvala je niz reakcija i osuda, prvenstveno od samih zaposlenika i novinara BHRT-a, ali i od šire javnosti.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut Vasića je prijavio nadležnim institucijama za terorističko djelovanje, a o svemu se danas oglasio i prvi čovjek BHRT-a Belmin Karamehmedović.

On je u izjavi za BHRT rekao kako ovo neće pokolebati BHRT te je pozvao da se riješi glavni problem koju javni servis ima – blokirani račun od strane Porezne uprave Federacije BiH.

“Ova objava na Tviteru je samo vrh ledenog brijega i precizan pokazatelj što misle oni koji žele srušiti Radioteleviziju Bosne i Hercegovine. Nema nikakve dileme da se radi o terorističkoj prijetnji koja je prijavljena nadležnim organima, ali isto tako koristim ovu priliku da kažem da takve stvari neće proći i da će BHRT učiniti sve što je u našoj moći da nastavlja obavljati svoju funkciju kao što je i do sada”, rekao je Karamehmedović.

Pozvao je nadležne institucije da pomognu BHRT-u.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA