Makedonija: Trodnevno druženje Bošnjakinja u Makedoniji

612

Članice Muslimanskog omladinskog kluba i udruženja žena „Merjem“ bile su u trodnevnoj posjeti džematu bošnjakinja u Makedoniji. U okviru ove posjete organiziran je niz predavanja za žene:

31. 05. u Orizaru predavanje na temu „Ljubav prema Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, održala je apsolventica Fakulteta za islamske studije Meliha Preljević.

01. 06. na temu „Odgoj djece u Islamu“ održala je predavanje apsolventica Fakulteta za islamske studije Zejna Plojović, u Hatundžik džamiji u Skoplju. Istog dana održano je i predavanje u Ljubinu, gdje je Meliha Preljević govorila na temu „Ponos žene je u Islamu.“

02. 06. Članice MOK-a i udruženja žena „Merjem“ posjetile su i džemat bošnjakinja u Ljubošu. Na temu „Oslanjanje na Allaha“ govorila je apsolventica Fakulteta za islamske studije Fatima Fejzović.

Sva pomenuta druženja uljepšana su učenjem Kur’ana i ilahija, a na kraju svakog predavanja ostavljen je prostor za pitanja na koja je odgovarala Fatima Fejzović. Zahvaljujući jako dobroj organizaciji i interesovanju, predavanjima je prisustvovao veliki broj žena i djevojaka. Ovo druženje je sebeb zbližavanja naših srca i temelj za buduću saradnju sa sestrama u Makedoniji.

Zahvaljujemo Allahu Uzvišenom što nam je omogućio da o Njegovoj vjeri govorimo i širom našeg Sandžaka…

Preuzmite BESPLATNO najnoviji broj SAFF-a (broj 341) ovdje