Ne u moje ime stoko

170
Piše: Ismet Bećar
Bošnjačka politika sastoji se od stranačkih privatnika – idiota, koji su u stanju priskrbiti krivnju sopstvenom narodu koji je nakon genocida, biološki znatno umanjen i rastjeran,  desetkovan i obezglavljen, opljačkan i osiromašen

1. Nerdin Ibrić

Nerdin Ibrić je žrtva genocida, ratnih trauma i sindroma ogorčenosti. On je i žrtva sistema, koji mu nije omogućio društvenu inkluziju, pravdu i poništenje efekata genocida. Taj sistem u kontinuitetu je generisao njegovo društveno poniženje, izolaciju i državni teror. Nerdin Ibrić nije bio ravnopravan građanin ove zemlje, kao ni druge diskriminirane žrtve genocida i njihove porodice. On nije mogao uživati u ličnoj ispunjenosti, obrazovati se, zasnovati porodicu, ići na posao, normalno živjeti i funkcionisati unutar društvenog realiteta koji je produkt poremećaja, kriminaliteta, genocida. Havarije koja je nepovratno, nenadoknadivo i što je najtragičnije, nedovoljno i do kraja kažnjeno, uništila njegovu porodicu i najbliže okruženje. Nerdinovi računi nisu bili sravnjeni. Tražio je krivca za život koji nema sadržaj ni satisfakciju, život koji je trpljen naglavačke. Da li bi pucao da je sebi mogao priuštiti privilegiju ”normalnog života”?

2. Terorizam

Televizija nas uči da je terorizam muslimanski proizvod, lansiran u septembru 2001. godine u Njujorku. Od tada … ( Pročitaj više na: Akos.ba)