četvrtak, 7. decembar 2023 / 23. džumade-l-ula 1445

SAFF

Nikšić: Više nisam siguran ni da li ću biti premijer

Facebook
Twitter
WhatsApp

Danas je u Sarajevu održan sastanak lidera stranaka Osmorke nakon duboke krize koja se uvukla u njihove redove poslije glasanja za izbor delegata u Domu naroda BiH.

On je kazao kako je očekivao od NES-a, SBiH da će dati podršku kandidatu SDP-a na državnom nivou nakon izlaska iz vladajuće koalicije.

On je kazao da ako SDA napravi vladu, oni će vjerovatno imati svog kandidata za premijera.

“Da li sam siguran da ću biti premijer? Nakon svih ovih događaja, čovjek više ništa ne može biti siguran. Zato idemo u prikupljanje potpisa, mislim da imamo 59-60 glasova, pa ćemo vidjeti”, kazao je.

Lider SDP-a je kazao da je napravio grešku jer je previše vjerovao ljudima na riječ umjesto da su potpisali sporazum i obavezali se.

Nikšić je na pitanje novinara da li se sastao s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem insistirao od novinara da kaže ko je to rekao i tako izbjegao odgovoriti na određena pitanja, pa čak i kazao da neki “provociraju”.

Stranka za BiH i NES će, čini se, ostati za sada uz Trojku, ali nije poznato pod kojim uslovima s obzirom da je Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, poručio da se neće odreći svojih partnera u ZNG.

(Klix.ba)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA