“O maloljetnicama i silovateljima”

305
adna1-620x330

Piše: Adna Langić | dvvijesti.info

Eto, neki psuju počinitelje, drugi psuju nju, treći joj psuju familiju što je nije štitila, četvrti psuju portal što objavljuje laži i pokušava napraviti svađu između Tutina i Rožaja…

Ja ću govoriti općenito o ovakvim događajima.

Djelo je katastrofalno, monstruozno… životinjski. Ne odobravam ga!

Ipak, trebamo se malo zapitati zašto su ovakvi događaji postali skoro svakodnevnica, a od kojih samo dio završi u ‘novinama’? Koji je razlog?

Jedan od komentara govori o tome da je ženska ‘dobila šta je tražila'… Žalosno, ali je to točno… u većini slučajeva.

Za svoj zadnji rođendan, koji je pao na nedjelju, sam izašla sa prijateljicama navečer. Kod nas je nedjelja izlazna večer i sva raja iz okolnih gradova dolazi u ovo naše mjesto. Ja inače ne prakticiram te noćne izlaske, jer smatram da mi je još rano. Al’ Bože moj, izađem za rođendan… Ono traperice, maja, tene… znači, ništa posebno, jer (HELOU?!) ovo smatram selom, zašto bih se ‘sređivala’? Moje frendice isto tako. Međutim, gdje god sam se okrenula curice u haljinicama (ono ja zovem podgužnjak, da izvinete.), izbacile si*e i dupe i… Osjećala sam se kao u paketu hrenovki. Doslovce.

Plus, pozdravljaju me, a ja ne mogu da prepoznam tko je ispod kilograma šminke. :S

Čemu to? Šta žele postići s tim? Da muškarci bale za njima? Da ih žele?

I šta onda kada se to desi? Muškarci (očito) nisu naročito pametni u takvim trenucima. Tu se budi životinjski nagon… takva je priroda. Tko mi sad može reći da sve i jedna ne izazivaju? Zar je za očekivati nešto drugo do životinjskog djela, a da je potaknuto životinjskim nagonom?

Znaju one dobro šta rade.

Ja sam mlada djevojka.

Da, imam sve adute i atribute, ali to ne znači da ih trebam pokazivati. Jer, znamo već šta se pokazivanjem želi postići.

Ponovo, ne odobravam silovanje, ne opravdavam, osuđujem i oštro bih kaznila…

Ipak, recimo, nas u Medicinskoj uče da za sve patološke procese imamo određeni vid prevencije, nakon koje nismo krivi ukoliko se ipak javi. Upravo o tome govorim, šta maloljetnice čine da preveniraju ovu vrstu patoloških procesa?