Skandalozna kampanja: Kardinal Puljić širi neistine o položaju katolika u Sarajevu

990

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić drastično je promijenio ponašanje nakon održane mise za Bleiburg u Sarajevu. U intervjuima koje daje ovih dana za hrvatske portale iznosi opasne neistine o položaju Hrvata u Sarajevu i na taj način huška Hrvate na mržnju prema Sarajevu i BiH. Tako je kardinal Puljić u intervjuu za HDZ-ov portal Dnevnik.ba iznio nevjerovatne neistine. Na pitanje novinara “Kako se danas osjećaju katolici u Sarajevu, je li puk zbog cijele ove hajke možda u strahu ispovijedati svoju katoličku vjeru”, kardinal odgovara.

“Prođite ulicama kada za vjernicima ili časnim sestrama i svećenicima dobacuju: ustaša, fašista. Kako bi se osjećali? Na pojedinim šalterima kada iz karte identiteta prepoznaju tko je direktno pitaju: što vi još ovdje radite? Ne smiju to spomenuti vjernici u javnosti, odmah će vikati kako to nije istina itd. Zato sam rekao da me boli što u javnosti govore o multietničkom i multireligioznom gradu, a vidimo kako uz blagoslov međunarodne zajednice to se provodi. Neka bude na obraz onima koji “izgrađuju mir” u BiH na takav način”, rekao je Puljić.

Ovakva izmišljanja i spinovi, i još od vođe Katiličke crkve u BiH, neće donijeti dobro ni jednom narodu u Bosni i Hercegovini, pa tako ni Hrvatima, i oni samo ugrožavaju suživot u našoj državi, a pogotovo ne služe na čast kardinalu Puljiću ni službi koju obnaša.