SAFF

Smajić na sjednici Doma naroda: Jutros u Višegradu napadnut bošnjački povratnik?

Facebook
Twitter
WhatsApp

Džemal Smajić, delegat iz reda bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kazao je da je neposredno pred današnju sjednicu Doma naroda, koja je počela u 11 sati, napadnut povratnik Nedžad Drinjak u općini Višegrad.

On je ovo rekao prilikom postavljanja delegatskog pitanja ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenadu Nešiću koje se odnosi na sigurnosnu situaciju i sve učestalije napade na povratnike u entitetu RS.

-Šta poduzima Ministarstvo sigurnosti BiH kako bi se građani u cijeloj državi osjećali sigurnim. Vidljivo je da je ta sigurnost narušena. Sve su učestavliji napadi na povratnike u manjem bh. entitetu. Od Općih izbora bilježimo konstantne napade.

Neposredno pred održavanje današnje sjednice napadnut je povratnik Nedžad Drinjak u općini Višegrad. Prije nekoliko dana imali smo dva uzastopna napada u selu Gornja Kamenica kod Zvornika. Prije nekoliko mjeseci desio se i težak fizički napad na dvoje starijih ljudi, isto u Višegradu. U Srebrenici, gdje sam i ja bio prisutan, pretučen ke mladić Osman Mehanović. Javnost je svjedočila zatvaranju i premlaćivanju maloljetnika kojeg je zatvorila policija. Doživio je teške traume i šok. A za otvorene, javne prijetnje Bošnjacima u Bijeljini nije odgovarao maloljetnik srpske nacionalnosti. Svi nabrojani su Bošnjaci. Prije nekolik dana napadnut je katolički svećenik u Kaknju. A ono što posebno uznemirava javnost je blokiranje saobraćajnica na takozvanoj entitetskoj liniji – između ostalog je rekao Smajić.

(Saff/Faktor)

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA