Ti nesretnici su u džamiji boravili u obući, pili su alkohol, bacali smeće na sve strane, vršili nuždu…

405

Turska

Višednevni antivladini protesti u Turskoj izazvali su ogromnu pažnju cijelog svijeta. Turskim antivladinim snagama podrška je stigla čak iz Banja Luke, od Dodikovih Srba.  Sav normalan svijet pita se zašto se događaju protesti protiv vlade koja je izvukla Tursku iz dugova i bijede, vlade koja je od Turske napravila svjetsku ekonomsku silu? Pitanja je mnogo a logičnih odgovora veoma malo.

Ovih dana turski mediji objavili su veoma zanimljive fotografije koje vjerodostojno predstavljaju lik, djelo i ciljeve učesnika i vođa protesta protiv turske vlade. Najzanimljivije fotografije objavljene su iz jedne džamije u istanbulskoj četvrti Bešiktaš (Jednu od tih fotografija objavljujemo uz ovaj tekst). Naime, jedan broj demonstranata koritstio je džamiju za odmor.  Ti nesretnici su u džamiji boravili u obući, pili su alkohol, bacali smeće na sve strane, vršili nuždu i na mnoge druge načine oskrnavili su svetost džamije. Kada su napustili džamiju, kao što se vidi na fotografiji, iza sebe su ostavili haos. 

Ovakav  sraman odnos prema džamiji  rijetko se viđa u svijetu. Znamo šta rade cionisti u Izraelu sa džamijama, hindusi, budisti,  bosanski Srbi i drugi mrzitelji islama i muslimana, međutim ovo što su uradili Turci, učesnici u antivladinim demonstracijama je posebno odvratno i monstruozno, jer je riječ o ljudima koji nose muslimanska imena. Njihov divljački odnos prema istanbulskoj džamiji objašnjava nam prirodu njihovih…

Preuzmite BESPLATNO najnoviji broj SAFF-a (broj 341) ovdje