utorak, 9. august 2022 / 11. muharrem 1444

SAFF

Smrdljivi glas ateističkog patuljka Amera Tikveše: “Agresija na BiH nije pouzdan termin”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

“Agresija na BiH nije pouzdan termin, karakter rata u BiH ne može se još uvijek jednoznačno odrediti. Ako ga tako slobodno koriste na stranici Ministarstva obrazovanja, onda se postavlja pitanje na kakvim to istinama počiva obrazovanje u Kantonu Sarajevo – naučnim ili ideološkim?” – dio je teksta Amera Tikveše, sarajevskoh novinara velikosrpske provenijencije objavljenog na portalu Školegijum.ba čiji je urednik poznati mrzitelj Bošnjaka Nenad Veličković.

Kako što to Amer Tikveša otvoreno kaže usred Sarajeva, na RBiH nije bilo agresije, odnosno to je jednoznačno određenje. Hoće nam Tikveša reći da se sa predstavnicima RS-a trebamo dogovoriti kakvog karaktera je bio oružani sukob u BiH od ‘92. do ‘95. Veličkovićevom pisaru odlično ide ove fraze, ali logika slabije, pa zanemaruje činjenice da je RBiH bila nezavisna, međunarodno priznata država na čiju teritoriju su dolazile legalne vojne i policijske jedinice Miloševićeve Jugoslavije. O zlu, o broju ubijenih, ranjenih, zatvaranih, protjeranih kao rezultatima tih višegodišnjih pohoda da ne govorimo ovom prilikom.

Ništa to nije dovoljno Tikveši, pa ni nebrojene sudske presude u kojima su osuđeni srbijanski oficiri, svjedočanstva žrtava, masovne grobnice, Miloševićeve platne liste i svi ostali dokazi o agresiji na RBiH. On nas tjera da sve to zanemarimo i da čekamo odobrenje vlasti RS-a da prethodni rat nazivamo agresijom. Tikvešina logika bi nas dovela dotle da tražimo od majki Srebrenice da se Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću obraćaju sa “gospodine” jer bi bilo jednoznačno određenje to da su oni ratni zločinci i krvnici.

POVEZANA TEMA

Otrovne sumnje profesora Veličkovića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

PREPORUKA