SAFF

2015.godina će biti veoma teška za muslimane!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Piše: Ezher Beganović
Proteklu 2014.godinu muslimani će dugo pamtiti.Početkom januara prošle godine počeo je krvavi obračun Idiša sa ostalim džihadskim skupinama u Siriji. Svakodnevno su stizale vijesti o okrutnim obračunima, a u tim sukobima ubijeni su i brojni bosanski pripadnici Idiša.Narednih mjeseci Idiš osvaja nekoliko gradova u Siriji i Iraku i proglašava hilafet. Nažalost, uspostavljanjem Idišovog hilafeta, umjesto koristi, muslimanska zajednica u svijetu pretrpila je ogromne štete. Pojavom Idiša muslimani su postali žrtve najgore moguće smutnje. Slikovit primjer te smutnje imamo u našoj zemlji. Naime, dvojica braće iz okoline Zenice prošle godine su otišli na sirijsko ratište. Jedan brat se priključio Idišu, a drugi ratuje u redovima Džebhetu nusre, džihadske skupine protiv koje Idiš ratuje u Siriji. Njihov otac kaže da se redovno čuje sa obojicom sinova. Mladić koji je u Idišu ubjeđuje oca i majku da je njegov brat u zabludi jer ratuje u Džebhetu nusri, a ovaj što je u Nusri sa punim uvjerenjem govori da je njegov brat Idišovac u zabludi zbog koje se ide u džehenem. Da apsurd smutnje bude veći i roditelji su zauzeli suprostavljene strane. Majka podržava sina koji ratuje u Idišu, a otac sina iz Džebhetu nusre zbog čega je u kući često žustra rasprava.
Idišova smutnja ne ostavlja nikoga na miru, njeno sjeme veoma brzo se širi među muslimanima. Danas su muslimani lahki na nožu – klanju jedni drugih, međumuslimansko ponižavanje postalo je omiljena disciplina islamskog umeta. Sada je veoma lahko zavaditi muslimane jer skoro svi su spremni na obračun sa neistomišljenicima.
Pored toga, navedeno muslimansko stanje omogućilo je zapadnim zemljama da opravdaju svoje učešće u ubijanju muslimana i borbi protiv islama. Islamofobija se širi Evropom munjevitom brzinom. Muslimani postaju otvorena meta.
Ako je suditi po tome šta se posijalo u 2014.godini, nova, 2015. godina će biti veoma teška za musliamane u svijetu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA