SAFF

Al-Qassam: Izveli smo 57 snajperskih napada, od kojih su 34 napada izvedena domaćom Ghoul puškom

Facebook
Twitter
WhatsApp

Brigada AL-Qassam danas je objavila izvještaj u kojem se navodi da je izveden uspješan snajperski napada prilikom čega je likvidiran jedan izraelski oficir.
Al-Qassam je danas prezentirao i rezultate upotrebe snajpera u ratu protiv izraelske vojske. Od početka rata uspješno je izvedeno 57 snajperskih napada, od čega su 34 napada izvedeni sa domaćom Ghoul snajperskom puškom.

Ghoul puška – noćna mora cionističkih oficira i vojnika

Brigada Al-Qassam je svoj snajper “Ghoul” nazvala po Adnanu al-Ghoulu, bivšem komandant Jedinice vojne industrije Al-Qassama u Gazi u periodu između 1994. i 2004. godine. Imao je nadimak “otac Qassama” i “pionir vojne industrije” zbog njegove važne uloge u razvoju oružja palestinskog otpora koje je korišteno u sukobima sa izraelskom okupacijom.
Tokom njegovog rukovodstva Jedinicom za vojnu industriju, Brigade al-Qassam su proizvele devet vrsta oružja, među kojima se izdvajaju rakete Kassam, protutenkovske rakete Al-Yassin i Al-Bana, raketa Badr, minobacačke granate i drugo oružje. Poginuo je 2004. godine u 46. godini u napadu na njegov automobil od strane izraelskih zračnih snaga.

Puška ‘Ghoul’ odlikuje se učinkovitim udarom, velikim dometom i tačnim pogotkom, jer joj ubojni domet doseže preko 1500 metara, koristi municiju 12,7 mm, duga je oko metar i pol. Smatra se jednom od naprednijih snajperskih pušaka u svijetu u smislu smrtonosnog dometa u usporedbi s drugim poznatim svjetskim snajperskim puškama, kao što je ruska puška Dragunov 7,62 mm s ubojnim dometom od 1200 m i austrijski Steyr snajperska puška kalibra 12,7 mm s ubojnim dometom 1500 m.

Dnevni bilten sa ratišta u Gazi

Izraelska vojska je priznala pogibiju majora Eyala Shominova u borbama na sjeveru Gaze. Eyal Shominov je volio da se slika ispred zapaljenih palestinskih kuća u Gazi. A onda je postao meta palestinskog snajperiste.

Dnevni izještaj brigade Al-Qassam

– Uništili smo nosač okupacionih trupa uređajem Shawazb južno od naselja Zejtun u Gazi, ubivši i ranivši njegovu posadu.
– Likvidirali smo izraelskog oficira puškom Ghoul južno od naselja Zejtun u gradu Gazi.
– Gađali smo cionistički tenk Merkva granatom Tandum južno od naselja Zejtun u gradu Gaza.

Brigada Al-Quds

– Izveli smo napad minobacačkim granatama ‘istovremeno’ na koncentracije cionističkih vojnika i vojnih vozila u područjima napredovanja u Khan Yunisu.
– Bombardirali smo koncentraciju cionističke vojske u područjima napredovanja južno od grada Gaze.
– Bombardirali smo skupove vozila i vojnika cionističkog neprijatelja u četvrti Al-Zaytoun s brojnim minobacačkim granatama.
– Gađali smo cionističko vojno vozilo raketom (RPG) u četvrti Al-Zaytoun, jugoistočno od grada Gaze.
– Naši mudžahedini, koristeći mitraljeze, protivtenkovske projektile sudjelovali u žestokim sukobima s neprijateljskim vojnicima i vozilima u području Abasan Al-Kabira, istočno od Khan Yunisa.
– Naciljali smo cionističko vojno vozilo projektilom (RBG) oko čvorišta Doula u četvrti Al-Zaytoun, južno od grada Gaze.
– U kombiniranoj operaciji u području Abasan Al-Kabira, naši mudžahidi su gađali cionistički buldožer sa udarnom napravom ‘Munja’ i tenk Merkavah sa granatom ‘Tandum’. Zatim su naši mudžahedini napredovali i napali tenk i dokrajčila svoje osoblje s nulte udaljenosti.

Brigade Šuheda Al-Aksa: : Gađali smo vojni buldožer D9 granatom R.P.G. u naselju Zejtun, jugoistočno od grada Gaze.
– Učestvujemo u žestokim sukobima sa okupatorskim vojnicima i njihovim vojnim vozilima, mitraljezima i odgovarajućim oružjem u linijama napredovanja južno od naselja Zejtun istočno od grada Gaze.

Brigade mudžahida: Projektilima kratkog dometa gađali smo skup cionističkih neprijateljskih vozila i vojnika na jugu naselja Zejtun, a direktno je pogođeno mjesto cilja.
– Nakon povratka sa borbenih linija u zapadnom Khan Yunisu, naši borci su snajperski djelovali protiv 6 okupacionih vojnika koji su se vozili svojim vozilima u blizini Tajiba kula, južno od Japanske četvrti, zapadno od Khan Yunisa, u zajedničkoj operaciji sa brigadama Al-Quds.
– U posljednjih 96 sati naši mudžahidi su izveli 17 vojnih misija tokom kojih je ubijeno ili ranjeno više od 20 neprijateljskih cionističkih vojnika, od snajperskih operacija do granatiranja projektilima i minobacačima i gađanja cionističkih neprijateljskih ratnih aviona i njegovih snaga smještenih u vozilima i zgradama.
Potvrđujemo da je jučerašnja specijalna operacija u Khan Yunisu bila bolan udarac za cionističkog neprijatelja, jer su naši mudžahidi ciljali snajperima 6 vojnika neprijateljske vojske i lovili ih kao patke u njihovim vozilima.

Brigada šehida Ebu Ali Mustafe: Naše borbene jedinice sudjeluju u žestokim sukobima s neprijateljskim snagama koje prodiru u susjedstvo Al-Zaytoun

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA