SAFF

Penzionisani izraelski general: Vojnici u Gazi doživljavaju potpuni haos!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Penzionisani izraelski general-major Yitzhak Brik izjavio je da izraelski vojnici u Pojasu Gaze doživljavaju “potpuni haos” u pristupu opremi i logističkim uslugama neophodnim za rat.

Brik, koji je dao izjavu za izraelski list “Maariv”, izjavio je da je više puta rekao premijeru Benjaminu Netanyahuu da vojska nije spremna za rat zbog neosposobljenosti vojnika tokom pet godina i nedostatka osoblja i opreme.

Brik je naglasio da vojnici doživljavaju potpuni haos koji se ne spominje u medijima i naveo da su od 7. oktobra primili mnogo pritužbi vojnika.

“Nijedna vojna oprema, logistika, sistemi za ishranu koji su potrebni da nas pokrene naprijed ne funkcioniše kako treba. Jer vojska je sve povjerila privatnim firmama. Nema ko da odmah popravi tenkove. Desetine tenkova su zaglavljeni u Pojasu Gaze i čekaju da budu povučeni”, rekao je bivši izraelski general.

Ističući da mediji ne pominju stradanja izraelskih vojnika, Brik je naveo da se od 7. oktobra, kada je počeo rat u Pojasu Gaze, sa Netanyahuom sastao šest puta.

“Rekao sam mu da vojska, koja se nije obučavala pet godina i koja ima nestašicu opreme, nije spremna odmah da krene u rat. Ali njegov tim nije želio da on čuje istinu. Zato su ga držali dalje od mene”, pojasnio je Brik.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA