U Sarajevu pretučen Aziz Tafro, autor knjige o zločinima nad Bošnjacima u Tesliću

1445

Krajem prošlog mjeseca, tačnije 24.novembra u popodnevnim satima, u Sarajevu je teško pretučen Aziz Tafro, istraživač genocida nad Bošnjacima i autor nekoliko knjiga o agresiji na Bosnu i Hercegovinu( “Ruski i grčki plaćenici u ratu u BiH“ i “Ratni zločini u Screenshot_23Tesliću”). Nepoznati mladić je nanio teške povrede Azizu Tafri. “Dok sam izlazio iz tržnog centra Robot na Socijalnom u Sarajevu, prišao mi je nepoznati mladić i upitao kakve knjige pišem o Tesliću. Rekao sam mu da istražujem genocid, nakon ćega me udari glavom u čelo, a onda nogom u glavu. Oborio me je na tlo i teško pretukao, usljed čega gubim svijest, ali me građani otimaju, a on je pobjegao. Malo sam se pribrao i sa suprugom pođem prema automobilu koje je bilo parkirano u Vilsonovom šetalištu iza Robota, sjedamo u auto, ja još nisam dobro orjentisan, palim auto, a onda se u tom trenutku naglo otvaraju vrata i isti onaj mladić me udara nogom ( džonom) u lice, par puta, polomi mi zubnu protezu, krvarim, izvuče me iz auta, baca na zemlju i zadaje mi desetine udaraca nogama i rukama po cijelom tijelu. Nailaze dvije djevojke i zajedno sa mojom suprugom galame na njega, otimaju me, on udara i moju suprugu i bježi u nepoznatom pravcu”, kaže nam Aziz Tafro.
Policija nije uspjela pronaći napadača, a Aziz Tafro je zadobio veoma teške povrede. On je tokom agresije na BiH teško ranjen u vrat kada ga je metak skoro zaklao. Tafro ima rez-ožiljak od tog metka na vratu od 14 centimetara, ima sužen dušnik i teško diše i govori. Povrede koje je zadobio u napadu ispred Robota i u Vilsnovom šetalištu dodatno su mu pogoršali zdravstveno stanje. Sada Tafro veoma teško diše.

Posjetite Facebook profil Aziza Tafre na kojem možete saznati veliki broj ekskluzivnih informacija o agresiji na BiH, naročito o stradanju Bošnjaka na prostoru Teslića.