SAFF

Bosanska Dubica: Spahić dobio prijetnje zbog obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine /VIDEO/

Facebook
Twitter
WhatsApp

Bošnjaci u manjem bh. entitetu obilježili su Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine na različite načine, odnosno pod pritiskom i prijetnjama. Dok su bošnjački povratnici nesmetano prošetali Srebrenicom, u Bosanskoj Dubici i Bosanskom Novom bošnjački povratnici su izloženi prijetnjama i blokadama od strane lokalnih srpskih udruženja.

Jasmin Spahić, potpredsjednik Skupštine općine Bosanska Dubica dobio je opasne prijetnje putem društvenih mreža u kojima izvjesni Saša Vlajšević, stanovnik Bosanske Dubice, poziva djecu boraca tzv. Vojske RS da izađu pred Skupštinu i da se obračunaju s njim.

“Mene su jučer, na Dan nezavisnosti, kao potpredsjednika Skupštine posjetili iz EUFOR-ovog LOT tima iz Banje Luke. Izrazili su želju da prisusutvuju polaganju cvijeća na spomen obilježje civilima Bošnjacima ubijenim tokom agresije na Bosnu I Hercegovinu. Njihovo prisustvo pomenuta dvojica sugrađana i drugi karakterišu kao prisustvo lica u uniformama Armije RBiH. Ja sam jutros obavijestio LOT tim o prijetnjama i čekam i njihovu reakciju”, rekoa je Jasmin Spahić za Saff.

Također, odbornici u Skupštini Bosanskog Novog Mladen Šumar i Filip Egeljić sa srpskim boračkim udruženjima spriječili su obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Kulturno-obrazovnom centru ovog grada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA