SAFF

Čampara: Priče o terorističkim kampovima i vraćanju hiljada ratnika iz Sirije u BiH su nebuloze

Facebook
Twitter
WhatsApp

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač na današnjoj svečanosti u Domu policije u Sarajevu čestitali su Dan policije policijskim službenicima u FBiH, te istakli da će 25 novih kadeta danas položiti zakletvu i potpisati ugovor o radu.

– Također, određeni broj policajaca bit će unaprijeđen u viši čin – kazao je Čampara na pres-konferenciji uoči održavanja svečanosti.

Istakao je da od svog postojanja FUP zabilježio najbolje rezultate u prošloj godini i da je taj trend nastavljen u prvih pet mjeseci ove godine.

Na pitanje da li postoji realna opasnost za građane BiH od terorističkih napada, Čampara je rekao da opasnost uvijek postoje u cijelom svijetu jer smo svjedoci šta se dešavalo, ali da svi moramo raditi na preveniranju tih opasnosti – i policija i šira društvena zajednica.

“Nisam za to da se stvari stavljaju pod tepih, o njima treba govoriti otvoreno, ali nisam ni za ganjanje vještica i korištenje priča u dnevno-političke svrhe. Ne stoje ni kvalifikacije da se hiljade ratnika – bh. državljana vraća s ratišta iz Sirije i da se u FBiH nalaze teroristički kampovi. To su laži i nebuloze”, zaključio je Čampara.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA