srijeda, 4. oktobar 2023 / 19. rebi'u-l-evvel 1445

SAFF

CIK kaznio Pirić i PDA sa 8.000 KM zbog povezivanja Izetbegovića sa fašizmom

Facebook
Twitter
WhatsApp

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj, korespodentnoj sjednici u Sarajevu (prisustvovali predsjednik Suad Arnautović, Irina Hadžiabdić i Vanja Bjelica Prutina) novčano kaznila nekoliko političkih stranaka koje su prekršili pravila u predizbornoj kampanji koja je u toku.

Tako je CIK BIH kaznio Elzinu Pirić, predsjednicu Pokreta demokratske akcije i kandidatkinju za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH zbog govora mržnje sa 5.000 KM, a pomenutu političku partiju sa 3.000 KM.

Kako je saopćeno iz CIK-a, Pirić je povezala predizborni plakat kandidata Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića na kojoj je fotografisan podignute ruke sa fašističkim pozdravom iz Drugog svjetskog rata. Tom prilikom Pirić je kazala “nas neko pozdravlja kao nekad ‘39 kako su pozdravljali Evropu” što je direktna aluzija.

Zbog zloupotrebe javnih sredstava i resursa UKC-a RS-a i SRNA-e prilikom otvaranja Odjela kardiohirurgije u banjalučkom kliničkom centru generalni direktor ove zdravstevne ustanove i kadar SNSD-a Vlado Đajić je kažnjen sa 10.000 KM. Pet hiljada KM morat će platiti i SNSD.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA