SAFF

Dodik: “Život sa Bošnjacima nema nikakvog smisla”

Facebook
Twitter
WhatsApp

Predsjednik RS Milorad Dodik upozorio je da je status pregovarača BiH ugrožen “zbog djelovanja Christiana Schmidta i da se, ukoliko to pitanje ne bude riješeno, ulazi u period eskalacije, te ukazao da stvar dodatno komplikuje i rezolucija o Srebrenici, koja je otišla u New York bez saglasnosti Predsjedništva BiH.”

Dodik, koji u Grčkoj učestvuje na Delfi ekonomskom forumu, istakao je da je riječ o velikom događaju koji je okupio mnogo predsjednika, premijera, te naveo da je sinoć prisustvovao i panelu čija tema su bile perspektive Balkana vezane za evropski put.

Dodik je odlučio da širi mržnju prema Bošnjacima najavljujući da će to širenje mržnje biti organizirano kroz niz manifestacija. Povod za takvu opasnu politiku našao je rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici.

“Mi ne možemo da pristanemo na tu priču i smatramo da u BiH mnoge stvari neće biti iste”, naglasio je Dodik.

Predsjednik RS je naglasio da, ukoliko ne budu ukinuta Schmidtova nametanja, “Republika Srpska će ući u donošenje izbornog zakona”.

“Organizovat ćemo i niz manifestacija kako bismo rekli da život u BiH sa Bošnjacima apsolutno nema nikakvog smisla. Tamo su tenzije koje troše vrijeme i njima i nama”, rekao je Dodik.

Facebook
Twitter
WhatsApp

PREPORUKA